Luister Live

1.472 daklozen geteld

18 maart 2021 - 11:24

In totaal werden in Gent 1.873 dak- en thuisloze personen geteld.

Er werden 1.472 volwassenen gerapporteerd en 401 direct betrokken kinderen. Dat zijn kinderen die zich in dezelfde precaire woonsituatie bevinden als hun dak- of thuisloze ouder(s). De Stad wil de telling binnen enkele jaren herhalen om zicht te krijgen op de evolutie van dak- en thuisloosheid in Gent.

De daklozen op straat zoals we die kennen vormen maar een klein deel van alle dak- en thuislozen. Het gaat om een erg diverse groep van mensen die geen permanente, kwalitatieve woonst hebben. Sommige slapen op straat, in een garage of auto, andere verblijven bij vrienden en familie, in instellingen of in opvangsystemen.

Zolang er geen voldoende duurzame oplossingen zijn, zet de Stad ook blijvend in op opvang en tijdelijke huisvesting. De Stad wil ook bijkomende sociale woningen creƫren en het aantal woningen dat verhuurd wordt via het Sociaal Verhuurkantoor verdubbelen. De Stad werkt ook een actieplan uit om langdurige dakloosheid weg te werken via duurzame huisvestingsoplossingen. Op dit moment worden bijvoorbeeld 11 robuuste woningen gebouwd voor daklozen met complexere problemen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Sabien Tiels

Als jij het niet meer weet (met Westelinck)
02:13

Destiny's Child

Independent Women Part 1
02:10

Moby

Go
02:06

Rag 'n' Bone Man

Anywhere away from here (met Pink)
02:02

Lionel Richie

Hello