Luister Live

13 leefpleinen in Gent

28 juni 2021 - 12:10

Gent gaat deze zomer voor een recordaantal van dertien leefpleinen, waarvan elf nieuwe. Een leefplein is openbare ruimte die tijdelijk als ontmoetingsplek wordt ingericht en waar er activiteiten voor en door buurtbewoners worden georganiseerd.

De leefpleinen in het Sleutelbloempark en aan de Watersportbaan zijn ook deze zomer weer van de partij, maar nu komen daar nog eens elf leefpleinen bij. Het gaat om de locaties Groene Briel, Sint-Baafsdorp, Heirnisplein, Halvemaanstraat, Lousbergpark, Gentbruggeplein, Scandinaviƫstraat, Marseillestraat, Casinoplein, Godshuishammeke en Seghersplein.

Een leefplein is openbare ruimte die tijdelijk als ontmoetingsplek wordt ingericht. Het zijn locaties waar veel mensen wonen, maar elkaar ontmoeten niet altijd vanzelfsprekend is. Of het zijn locaties waar buurtbewoners al samen activiteiten organiseren en de Stad Gent nu extra ondersteuning biedt. Bij het kiezen van de locaties houdt de Stad altijd rekening met de parkeerdruk en de leefbaarheid in de buurt.

Op veel leefpleinen zorgt de Stad Gent deze zomer voor heel wat activiteiten, van sport, spelletjes en workshops tot samen muziek spelen. Ook de wijkorganisaties zelf staan in voor heel wat activiteiten. Denk aan een koffieklets, petanque, een aperitiefmoment of een optreden. Op heel wat leefpleinen komen ook kunstenaars en artiesten langs.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SoulSister

Like A Mountain
06:51

Rolf Sanchez

Ven ven
06:47

The Levellers

Beautiful Day
06:43

Alison Moyet

Weak In The Presence Of Beauty
06:40

Razorlight

I Can't Stop This Feeling I've Got