Luister Live

19 gemeenten werken samen rond erfgoed

8 januari 2021 - 17:59

19 gemeenten in het Denderland en de Vlaamse Ardennen gaan samenwerken voor onroerend erfgoed. Het project werd voorgesteld aan de molen Te Buysse in Sint-Antelinks, in aanwezigheid van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Het is een nieuwe samenwerking. De twee onroerend erfgoeddiensten, Denderland en Vlaamse Ardennen, werden pas opgericht en slaan al meteen de handen in elkaar. Door die samenwerking kunnen er ook meer subsidies geïnd worden. De twee samenwerkingsverbanden zullen 19 gemeenten bijstaan bij taken rond archeologie, landschap en bouwkundig erfgoed. Het zuiden van Oost-Vlaanderen kent immers een rijk en waardevol onroerend erfgoedpatrimonium.

De erfgoeddiensten zullen nu een netwerk voor kennisdeling uitbouwen en fungeren als aanspreekpunt voor ambtenaren en inwoners. Die inwoners wil men ook nauw betrekken bij de projecten, zelfs op schoolniveau. Zo wil men regelmatig publieksactiviteiten organiseren. De Vlaamse overheid geeft Denderland een subsidie van 507.907 euro en Vlaams Ardennen 532.856 euro. Dat moet de werking voor de komende zes jaar verzekeren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Sam Cooke

Wonderful world
22:54

Tiesto

The motto
22:50

Heaven 17

Let me go
22:45

Black Eyed Peas

I gotta feeling
22:41

Jacksons

Shake your body