Radio Accent
Luister

Luister live

24 oktober 2017 - 17:54     

30 jaar Hairclub Ann: “We hebben hier al veel plezier gehad”

Hairclub Ann blies afgelopen zaterdag 30 kaarsjes uit en dat kon Ann niet zomaar laten voorbijgaan dus nodigde ze haar vrienden en klanten uit om het te vieren. Ook wij gingen even langs om mee te klinken met Ann en haar klanten. “Ze mag verder doen zoals ze bezig, zo’n superkapster.” 

Ann begon 30 jaar geleden op de Achtien Augustuslaan. “Nadat we dan gebouwd hebben in de Langestraat zijn we naar daar verhuisd. Het is een rustige buurt en makkelijker om te parkeren.”

Ook al zit Ann al lange tijd in het vak, ze gaat nog steeds mee met de nieuwe trends. “Ik bezoek vaak demo’s, werk met biokleuringen en er liggen ook vaak boeken die up to date zijn waarin de klanten kunnen kijken.” Ook probeert ze steeds op zoek te gaan naar de juiste look. ” De klant is koning,maar ik probeer altijd voor een moderne jonge look te zorgen. Als iemand niet goed staat met een look, dan probeer ik dat in de juiste richting te sturen om zo een ideaal kapsel te vinden.” Dat wordt ook geapprecieerd door de klanten.  Zo kwam vaste klant Chris ook meeklinken:”Ann is een supergoede kapster, het is haar nooit te veel, ze mag verder doen zoals ze bezig.” Nancy kent Ann al 30 jaar. “Ik ben klant geworden van in het begin en ik blijf een uitdaging voor Ann want ik verander nog regelmatig van kapsel.”

Dat ze veel goede commentaar in het salon krijgt, doet haar deugd. “Ik hoor niet zo vaak kritiek. Daardoor wordt er ook vaak gelachen, er heerst een familiale sfeer in het kapsalon. We hebben hier al heel veel plezier gehad,” vertelt Ann. Maar er is zeker nog plaats voor nieuwe klanten. “Altijd welkom in mijn salon, zeker nu het cliënteel wat ouder wordt.” En aan stoppen denkt Ann nog lang niet:  “Ik wil nog heel lang verder doen als mijn gezondheid het toelaat. Ik zou het sociaal contact niet kunnen missen. Het stelt me in staat om creatief bezig te zijn en dat wil nog een hele tijd zo houden.”

Herbeluister de reportage hieronder:

 

Reportage door Joery Vergeylen.

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Dean Lewis

Be alright
07:15

Paul Simon

You Can Call Me Al
07:11

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
07:05

Jamie Lawson

Wasn't Expecting That
07:01

Harold Melvin & The Bluenotes

The love i lost