Twee verdachten van ladingdiefstallen opgepakt

Johan Van Bever
18 juni 2021 - 17:00
Twee verdachten van ladingdiefstallen opgepakt

Op donderdag 17 juni zijn in het Brusselse twee mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks ladingdiefstallen langs de autosnelwegen, onder meer in Nazareth. De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen nam ook een  wagen en vermoedelijke buit in beslag.

Op 25 maart 2021 wou de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen overgaan tot de controle van twee verdachte personen op de snelwegparking te Nazareth in de richting van Rijsel. De twee mannen namen echter te voet de vlucht en konden niet meer aangetroffen worden. Bij nazicht op de parking stelde men vast dat er in het dekzeil van een trailer een snede gemaakt werd, wat doet vermoeden dat er een poging tot ladingdiefstal geweest is.

Het parket van Oost-Vlaanderen gaf de opdracht aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen om dit feit verder te onderzoeken, te meer omdat er al eerder gelijkaardige diefstallen vastgesteld waren.

Op woensdag 16 juni heeft werden twee huiszoekingen uitgevoerd en twee verdachten opgepakt. Het betreft een 43-jarige man uit Schaarbeek en een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats, beiden met Albanese nationaliteit.

De verdachten waren mogelijks betrokken bij een 15-tal feiten van ladingdiefstal uit vrachtwagens, voornamelijk op snelwegparkings. De buit bij deze feiten betrof onder andere cosmetica, kookplaten, weegschalen, smartwatches en koffiezetapparaten.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of LASGO with Alone

LASGO

Alone
21:48
cover of KASIA with Delusional Ecstasy

KASIA

Delusional Ecstasy
21:45
cover of ARIANA GRANDE with yes, and?

ARIANA GRANDE

yes, and?
21:42
cover of ARMANI & GHOST with Airport (Gate 21 Rmx)

ARMANI & GHOST

Airport (Gate 21 Rmx)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.