AA Gent dicht bij vierde Europese ticket na overwinning tegen RSC Anderlecht

1A: Play Off 1
AA Gent – RSC Anderlecht 1-0

Speeldag 9

Sels houdt AA Gent van een doelpunt in de eerste helft

AA Gent kon in 19 thuisduels slechts twee keer winnen tegen de recordkampioen. Bovendien haalden de Buffalo’s slechts 8 op 24 in Play Off 1. Met dit in het achterhoofd moest er dus gewonnen worden van RSC Anderlecht om nog steeds kans te maken op de vierde plaats en het daarbijbehorende Europa League-ticket.

De bezoekers verschenen met nieuwe truitjes aan de aftrap. Je zou denken dat dit extra energie kon geven aan RSC Anderlecht maar het was AA Gent die het sterkst aan de wedstrijd begon. Andrijasevic schoot al na zeven minuten op doel na een ingestudeerde vrije trap. Sels had een goede redding in huis en kon zijn netten schoon houden. Nog geen minuut later kon Bronn koppen op doel. Heel de Ghelamco Arena zag de 1-0 al op het scorebord verschijnen maar hier dacht Sels anders over. De ex-doelman van AA Gent kon de bal uit het doel houden met een schitterende redding.

Na enkele kleine prikjes van RSC Anderlecht kreeg Verstraete wat ruimte. Hij twijfelde niet en haalde uit maar zijn poging ging een klein metertje naast de kruising.

De eerste helft eindigde op een brilscore. Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg. De Buffalo’s probeerden de wedstrijd te controleren en er af en toe eens uit te komen met een mooie aanval. Daarna kwam RSC Anderlecht beter in de wedstrijd. Alleen konden de Brusselaars Kalinic niet echt aan het werk zetten.

Een zwak Anderlecht laat het initiatief aan AA Gent

AA Gent begon meteen sterk aan de tweede helft. Kubo testte na twee minuten spelen meteen de reflexen van Sels. De dribbelvaardige Japanner schoot vanuit een scherpe hoek recht op de benen van de doelman van RSC Anderlecht.

Nog geen minuut daarna kreeg Bronn -de- kans op de 1-0. De poging van Verstraete bleef in het pak hangen. Sels had al een hoek uitgekozen en lag daardoor op de grond. Bronn had de bal maar binnen te prikken maar kon zijn poging niet laag houden en zag het leer over het lege doel vliegen.

Na 66 minuten voetballen ronde Simon een mooie tegenaanval schitterend af. De Nigeriaanse aanvaller tikte de bal binnen na een scherpe, lage voorzet van Jaremtsjoek. De 1-0 kwam geen minuut te laat want enkele seconden daarvoor was Racing Genk virtueel over AA Gent gegaan in de stand.

De bezoekers hadden niet meteen een reactie in huis en naargelang de wedstrijd vorderde vielen beiden ploegen stil. Het was wachten tot de 90ste minuut voor we nog eens wat opwinding kregen. Sels trapte de bal weg en die viel in de voeten van Kubo. Hij twijfelde niet en probeerde met een verre lob de score te verdubbelen. Dit lukte ei zo na want de bal botste net voor het lege doel en zo over de lat.

Zo eindigde de wedstrijd op 1-0.

AA Gent doet een goede zaak in de strijd om plaats vier. De Buffalo’s tellen nu 36 punten en zien enkel nog Racing Genk meestrijden voor het vierde Europese ticket. De Genkenaars tellen 35 punten. Op de slotspeeldag moet AA Gent op bezoek bij Club Brugge en ontvangt RSC Anderlecht Racing Genk.