Luister Live

Aldi krijgt vergunning in Oosterzele

27 april 2021 - 6:20

De Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen heeft een omgevingsvergunning toegekend voor de bouw van een Aldi-filiaal op de hoek van de Houtemstraat met de N42.

De bedoeling is om de bestaande gebouwen te slopen en er een Aldi-vestiging te bouwen. Het is een dossier dat al enkele jaren aansleept. Op 24 april 2018 werd het bouwen van een Aldi winkel een eerste keer geweigerd door het college van burgemeester en schepenen. De aanvrager ging in beroep en dat werd door de Deputatie ingewilligd. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft vervolgens de beslissing van deputatie vernietigd. Het dossier werd ingetrokken door de aanvrager.

Er volgde een twee aanvraag. Het college van burgemeester en schepenen heeft toen in zitting van 15 september 2020 de omgevingsvergunning opnieuw geweigerd. Maar deze keer haalt de aanvrager het wel bij de Deputatie.

Het gemeentebestuur wil nog niet reageren en wacht de bespreking af op het volgende schepencollege, op dinsdag 27 april. Daar wordt dan beslist of de gemeente al dan niet in beroep gaat.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paul Carrack

Don't Shed A Tear
08:27

Level 42

Love games
08:22

Ayla Dunes

This road
08:18

Shaggy Feat. Rikrok

It Wasn't Me
08:13

Foreigner

Say You Will