Luister Live

Belgian Quo Band zoekt frontman: “Graag een nieuwe Francis Rossi die kan zingen en sologitaar spelen”

25 april 2018 - 19:44

De Belgian Quo Band staat al meer dan tien jaar op de planken als Status Quo tribute band. Dit jaar last de groep een korte adempauze in want ze zijn op zoek naar een nieuwe frontman, zanger en gitarist. “Hopelijk touren we in 2019 door Spanje met onze nieuwe Francis Rossi.” 

De oude frontman stopte omdat de combinatie te zwaar werd. “In juli en augustus vorig jaar traden we achttien keer op, het touren vraagt heel veel van mensen. Wij combineren het ook nog met een normale job en gezinsleven.”
De band tourt wel voornamelijk in België en Nederland. “Daar zijn we vooral actief maar we hebben ook optredens gedaan in Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs in Mali voor soldaten als uitschieter.”

Tics

Maar de band kan niet touren zonder nieuwe Francis Rossi en de vereisten zijn niet min. “Ten eerste moet die kunnen zingen, sologitaar kunnen spelen, een fan zijn van Status Quo, hij moet de typische tics willen instuderen en zich willen inleven in zijn rol.” De tribute band bevindt zich sowieso in een niche. “We moeten op het origineel lijken en we moeten onze opgebouwde reputatie ook hoog houden.”

Audities

Na de zomer hoopt de band te kunnen starten met de nieuwe frontman. “Rond september zouden we graag beginnen repeteren maar eerst moeten er nog audities plaatsvinden natuurlijk.”Wie interesse heeft kan de site checken, een mailtje sturen naar info@belgianquoband.be en dan kijkt de band of er een klik is.
In ieder geval zijn er mooie vooruitzichten voor de zomer van 2019: “We zouden graag een tiental optredens doen langs de Spaanse kust maar daarvoor zijn de gesprekken nog lopende.

Herbeluister het interview met drummer Wesley Jaques

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Clouseau

Oh Ja
09:46

Elton John

Your song
09:40

Five Star

Let me be the one
09:37

Rag'n'Bone Man

Human
09:34

Inner City

Good Life