Luister Live

Bizon zamelt geld in voor kampen voor kwetsbare jongeren

14 april 2020 - 18:23

BIZON vzw zamelt geld in voor 2.202 kampdagen in voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Die worden extra hard getroffen door de corona-crisis.

BIZON organiseert kampen op maat van deze doelgroep en bereidt zich voor op de zomer. Om de jongeren een financieel duwtje in de rug te geven, start BIZON een crowdfundingcampagne waarbij men hen een dag op kamp kan schenken.

Alle mogelijkheden om fysiek samen te komen zijn verboden, alle sport- en jeugdkampen in de paasvakantie werden geannuleerd. Ook in de jeugdzorg staat de begeleiding en hulpverlening noodgedwongen op een laag pitje, met alle gevolgen van dien.

BIZON organiseert vakanties voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Elke zomer staan meer dan 150 vrijwilligers klaar om hen de tijd van hun leven te geven. BIZON blijft positief en hoopt dat alle kampen deze zomer kunnen doorgaan. Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle gaf hierrond maandagochtend hoopgevende signalen.

BIZON doet reeds inspanningen om het inschrijfbedrag voor de kampen zo laag mogelijk te houden en probeert naar aanleiding van de coronacrisis met een crowdfundingcampagne dit bedrag dit jaar helemaal op nul te krijgen. Een dag op kamp komt overeen met 18 euro. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

www.schenkeendagopkamp.be

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Tracy Chapman

Fast car
13:22

Billy Crawford

Trackin'
13:19

Keane

Sovereign Light Cafe´
13:14

Leif Garret

I was made for dancing
13:10

Ed Sheeran

Bad habits