Voetbal

3e Amateur A
RFC Wetteren 0-0 K.E. Wervik

Speeldag 28

Na de zware nederlaag van vorige week voor RFC Wetteren moest het tegen K.E. Wervik beter.
De thuisploeg begon het sterkst aan de wedstrijd. Met enkele kansen in het eerste kwartier. Van Petegem kwam alleen voor doel maar zag zijn trap gekeerd worden door de keeper van Wervik. 1 minuut later kon Van Petegem opnieuw trappen maar zag zijn poging over het doel vliegen. In de 12e minuut schilderde Van Caelenberg een goede voorzet op het hoofd van Schouppe. De verdediger van RFC Wetteren zag zijn kopbal maar nipt naast gaan.

Het duurde tot minuut 20 tot dat K.E. Wervik hun eerste kans kreeg. Vandeputte kon tot een trap komen maar zag zijn poging in het zijnet verdwijnen. De Wetteraars wouden de bezoekers niet in de wedstrijd laten komen en speelden opnieuw een kans bij elkaar. Schouppe zag zijn kopbal, op aangeven van Dönmez, op de deklat belandden.

De Wervikenaars kwamen toch beter in de wedstrijd en Vandeputte zag zijn schot gekeerd worden door Verhoeven.

Beide ploegen kwamen niet meer tot score in de eerste helft en zo gingen ze de rust in met een 0-0 op het scorebord.

Zowel RFC Wetteren als K.E. Wervik kwamen tot kleine kansen in de tweede helft maar echt grote kansen bleven uit. In minuut 89 kwamen de Wetteraars ei zo na op voorsprong. De kopbal van De Guchteneire werd op de lijn weggekopt door Van Den Bogaerde. Ook K.E. Wervik kwam nog dicht bij de overwinning. De ingevallen Gekiere kon het doelpunt niet verzilveren en zo eindigde de wedstrijd op een 0-0.

Door dit gelijkspel blijft RFC Wetteren op de vijfde plaats en in running voor een eindrondeticket.