Luister Live

Casa Rosa onderzocht regenboogbeleid

12 december 2020 - 22:16

De helft van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten heeft een schepen van gelijke kansen. Dat blijkt uit een onderzoek van het provinciaal regenbooghuis Casa Rosa.

Alle steden en gemeenten werden bevraagd op hun gelijke kansen beleid. Daaruit blijkt dat 51% van de Oost-Vlaamse steden en gemeenten een schepen voor Gelijke Kansen heeft. Hiermee scoort Oost-Vlaanderen iets minder dan het Vlaams gemiddelde dat op 56% staat.

Alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten hangen elk jaar de regenboogvlag uit tijdens de Internationale Dag tegen Holebi- en transfobie. Toch onderneemt minder dan de helft andere acties omtrent gender en seksuele diversiteit. Het onderzoek leert ook dat slechts 23% van de lokale bibliotheken in Oost-Vlaanderen literatuur over het holebi- en transgenderthema ter beschikking heeft.

Casa Rosa vraagt alle gemeenten en lokale instellingen om het verschil te maken en de verantwoordelijkheid op te nemen voor het welzijn van hun inwoners. Zo wil men dat er met inclusie en gelijke kansen rekening gehouden wordt in de opmaak van beleidsnota’s en in de werking.

De volledige resultaten van het onderzoek, opgedeeld per gemeente, staat opĀ  l.casarosa.be/analyse-lokaal-vlaamse-regenboogbeleid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

A-Ha

Take On Me
17:54

Suzan & Freek

Goud
17:51

Smokey Robinson

The tears of a clown
17:48

Daryl Hall & John Oates

Kiss On My List
17:42

Terence Trent d'Arby

Sign Your Name