Luister Live

Controle crossers op trage wegen

7 juni 2021 - 11:16

Zondag 6 juni organiseerde de politie een tweede gecoördineerde actie op het grondgebied Sint Lievens Houtem – Vlierzele, gericht naar het gebruik van trage wegen, door de (cross)motoren en quads. Deze wegen zijn hier niet voor bedoeld waardoor ze worden kapotgereden.

De controle bevestigde dat er effectief een probleem heerst in dat gebied. Twee groepen van crossers (uit Lede en Wetteren) werden geïntercepteerd en geverbaliseerd door de politie. Er werden 13 onmiddellijke inningen uitgeschreven.

“De overlast van mottorcrossers en quads op de trage wegen komt regelmatig terug in ons Meldpunt,” reageert schepen van Mobiliteit Tim De groote. “We trachten hier dan ook prioritair een structurele oplossing voor te vinden”. De acties van de politie zullen volgens burgemeester Tim De Knyf zeker nog herhaald worden.

Via het Trage wegen-plan heeft de gemeente alle trage wegen in de gemeente in kaart gebracht, ook de locaties waar de problemen zich voordoen. De gemeente onderzoekt een aantal structurele oplossingen zoals het plaatsen van een tractorsluis, paaltjes of het aanbrengen van een sas.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Sioen

Cruisin'
16:53

Rod Stewart

Maggie May
16:48

Alvaro Soler

Magia
16:41

Simple Minds

New gold dream
16:34

Oasis

Wonderwall