Luister Live

De nieuwe Zuidlaan in Wetteren

5 mei 2021 - 16:12

De Zuidlaan moet een groene en veilige stadsboulevard worden. De nieuwe plannen zijn bekend en deze keer zit ook het kruispunt Massemsesteenweg in het ontwerp.

De Zuidlaan krijgt middenbermen met bomen en wadi’s, waar nu een asfaltvlakte ligt. Het links afslaan wordt zo goed al volledig onmogelijk. Dat betekent dat wie parkings af rijdt, verplicht naar rechts moet om verderop een keerbeweging te maken. Deze keerbewegingen worden mogelijk ter hoogte van de Rozenstraat en de Bloemluststraat.

Dank zij de middenberm wordt het voor voetgangers ook veiliger om de Zuidlaan over te steken. De trottoirs worden breder en ook daar komen bomen. Waar de Zuidlaan en de Acaciastraat samenvloeien, komt een rotonde. Langs de volledige Zuidlaan worden bovendien de fietspaden vernieuwd. Binnen de bebouwde kom komen verhoogde fietspaden naast de rijweg. Buiten de bebouwde kom zijn de fietspaden van de rijweg gescheiden door groenstroken.

De plannen worden voorgesteld tijdens een online infomoment op donderdag 20 mei om 19 uur. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via wegenenverkeer.be/wetteren .

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Ed Sheeran

Bad habits
23:59

George Ezra

Shotgun
23:53

Bon Jovi

Always
23:48

Coldplay

Speed of sound
23:45

Kylie Minogue

A second to midnight (met Years & Years)