Luister Live

Droog speelterrein dank zij schelpenbuffer

- 19 oktober 2020 - 13:21

Volgende zomer zullen de kinderen van de Roosbroekwijk in Wetteren kunnen spelen in een avontuurlijke speeltuin, dank zij een schelpenbuffer. Dat is het eerste dat in ons land wordt aangelegd.

Na elke forse regenbui staat het huidige speelplein aan de Olmenlaan blank. Het water afvoeren naar de wijk is niet mogelijk want dan veroorzaakt men daar wateroverlast. Aquafin bleef verder zoeken naar een oplossing en komt nu voor de dag met een natuurlijke oplossing voor zowel de wateroverlast als voor de droge periodes. Er komt een ondergronds bekken met schelpen dat het water buffert en meteen ook zuivert. Het is een proefproject dat Aquafin zelf zal bekostigen. In de komende lente komen er dan bomen en de langverwachte speeltuin, met speelwater. Er komen ook twee handpompen zodat het gezuiverde water kan dienen voor de volkstuintjes of voor de tuintjes van de buurtbewoners.

Er bestaan al drie gelijkaardige schelpenbuffers in Nederland, met gunstig resultaat. De werken zullen in de week van 9 november starten. Binnen de twee weken zijn die klaar.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Abba

I still have faith in you
07:05

Earth Wind & Fire

- Fall in love with me
07:00

Whitney Houston

How will I know
06:59

Dusty Springfield

In private
06:55

Boyzone

No Matter What