Luister Live

Eerste Mobipunt ligt in Sint-Lievens-Houtem

- 29 mei 2020 - 15:59

Op het marktplein van Sint-Lievens-Houtem werd het eerste Mobipunt van Oost-Vlaanderen ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en gedeputeerde voor Mobiliteit Riet Gillis. In totaal zal Oost-Vlaanderen 19 van dergelijke Mobipunten krijgen.

Een Mobipunt is een herkenbare plek waar duurzame mobiliteit, diensten,, collectief vervoer en deelmobiliteit aan elkaar worden gekoppeld. Het is een knooppunt waar men vlot kan overstappen van het ene vervoersmiddel naar het andere. In Sint-Lievens-Houtem bestaat het Mobipunt uit twee deelauto’s aan de bushalte en een digitale mobipuntzuil met info over de deelauto’s maar ook over onder meer de lokale fietsroutes, het aanbod van De Lijn en van de NMBS. In een tweede fase van het project komen er nog fietsenstallingen en een pakketautomaat voor het centraliseren van de e-commerce.

Het project wordt voor driekwart gefinancierd door de Vlaamse overheid. De rest legt de gemeente bij. Sint-Lievens-Houtem is de eerste gemeente die een Mobipunt heeft. Later volgen ook nog De Pinte, Destelbergen, Gavere, Melle, Nazareth, Merelbeke, Deinze, Herzele, Ronse, Haaltert, Lede, Erpe-Mere, Denderleeuw, Wichelen, Sint-Niklaas, Temse, Moerbeke en Kruibeke.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bryan Adams

Do i have to say the words
10:41

Beatles

- Girl
10:36

David Bowie & Pat Metheny Group

This Is Not America
10:32

Bruno Mars

Just The Way You Are
10:28

Talking Heads

And she was