Luister Live

Fietsambassade depanneert fietshandelaars

28 januari 2021 - 16:28

Om de Gentse fietshandelaren uit de nood te helpen, contacteerde De Fietsambassade Gent hen met een opmerkelijk aanbod.

Als ze een specifiek onderdeel nodig hebben maar leveringsproblemen ervaren, kunnen ze aan De Fietsambassade vragen om dat onderdeel voor hen uit een van de weesfietsen in het Fietsendepot te halen. De prijs wordt berekend op basis van de werkuren, het onderdeel zelf is gratis. Fietshandelaren die beroep willen doen op dit aanbod, kunnen De Fietsambassade contacteren.

In 2020 haalde de Fietsambassade ongeveer 5.000 weesfietsen op. Een groot deel daarvan wordt nooit door de eigenaar opgehaald. Gezien de huidige situatie op de fietsmarkt, wil men nu een deel van deze fietsen gebruiken om onderdelen te recupereren en zo de Gentse fietsherstellers uit de nood te helpen.

Er wordt meer gefietst. Dat is al een tijdje aan de gang, maar het coronavirus duwde die trend naar een nieuwe hoogte. Meer fietsers betekent echter ook meer vraag naar fietsen. Fietshandelaren én klanten merken dat de wachttijd voor het bestellen van fietsen en fietsonderdelen momenteel sterk oploopt. Soms zelfs tot meer dan een jaar.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Rolling Stones

Start Me Up
23:42

robbie williams

millennium
23:39

Rita Ora

Your Song
23:36

Faith Evans

Mesmerized (Freemasons Radio Edit)
23:32

Snow Patrol

Every Car You Chase