Luister Live

Fietsers- en voetgangersbrug Oude Dokken Gent

- 15 april 2020 - 9:40

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits maakt via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 1,34 miljoen euro vrij voor de aanleg van een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug aan de Oude Dokken in Gent. De totale kostprijs van de brug bedraagt 3,3 miljoen euro.

Met de toekenning van de middelen wordt het licht op groen gezet voor de realisatie van de nieuwe Matadibrug. Fietsers en voetgangers krijgen er zo een belangrijke nieuwe verbinding met het stadscentrum bij. De Matadibrug wordt, na de Bataviabrug, de tweede fietsers- en voetgangersbrug die de Oude Dokken met de binnenstad zal verbinden.

Als alles volgens plan verloopt, kan de brug er eind 2022 liggen. “De komst van deze brug is cruciaal voor de herbestemming van de Oude Dokken,” reageert burgemeester Mathias De Clercq. “Het voormalige havengebied wordt door sogent (het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf) herbestemd tot een volledig nieuw stadsdeel aan het water, met zo’n 1.200 nieuwe woningen, groen en publieke voorzieningen. Samen met de al gerealiseerde Bataviabrug zal de Matadibrug ervoor zorgen dat de nieuwe woonwijk een volwaardig onderdeel wordt van Gent en op een duurzame manier wordt verbonden met het stadscentrum. De Europese steun is dan ook onontbeerlijk voor de realisatie van dit project.”

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Lauren Spencer-Smith

Fingers crossed
01:07

Whitney Houston

I'm Every Woman
01:03

Jane Birkin & Serge Gainsbourg

- Je t'aime moi non plus
00:59

Heart

These Dreams
00:54

Destiny's Child

Say my name