Geen 9 op 9 voor KAA Gent in PO1 na nederlaag tegen Standard

1A: Play Off 1
Standard de Liège – KAA Gent 1-0

Speeldag 3

Eerste helft met weinig kansen en geen goed voetbal

Standard begon veelbelovend aan de wedstrijd. De Rouches vochten voor elke centimeter en lieten de KAA Gent spelers geen ruimte toe om een goede aanval in elkaar te steken. De stevige start van Standard resulteerde niet meteen in grote kansen. Dit kwam mede door de sterke organisatie achterin bij de Buffalo’s. Net zoals tegen Anderlecht en Club Brugge stonden Gigot en Bronn goed te verdedigen.

Aanvallend was het in deze wedstrijd een stuk minder dan vorige week. Janga werd wel aangespeeld maar vond moeilijk een aanspeelpunt waardoor de bezoekers niet tot een uitgespeelde kans kwamen. Plots kon het dan toch 0-1 staan. Na een hoekschop komt de bal voor de voeten van Simon maar hij miste onbegrijpelijk. De Nigeriaanse vleugelspeler kreeg de bal van dichtbij net niet in doel.

Na een kansarme eerste helft gingen beide ploegen rusten met een 0-0 op het scorebord.

Iets betere wedstrijd in tweede helft

Yves Vanderhaeghe stuurde meteen bij na de rust en liet Esiti in de kleedkamer voor Tsjakvetadze, maar ook de Georgische aanvaller van KAA Gent kon niet meteen voor groot gevaar zorgen.

Na ongeveer tien minuten in de tweede helft vond Standard toch enkele gaten in de defensie van KAA Gent. Edmilson en vooral Cop kwamen tot grote kansen maar konden deze niet verzilveren. Edmilson liet zich verrassen door het veld en Cop geraakte met zijn goed geplaatste kopbal niet voorbij Kalinic.

Het was wachten tot minuut 72 voor de eerste grote kans van de Buffalo’s. Verstraete knalde uit het niets naar doel en er was een goede Ochoa nodig om deze bal te keren.

Tien minuten na de kans van Verstraete kon Simon eindelijk eens zijn wil doordrukken maar zijn poging ging voorlangs.

Toch een winnaar in het slot

De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen tot Edmilson over het been van Asare ging in de zestien. Scheidsrechter Smet twijfelde niet en wees meteen naar de penaltystip. Ook de videoref vond deze ‘lichte’ strafschop terecht.

Emond ging achter de bal staan en liet Kalinic naar de verkeerde hoek duiken. 1-0 voor de Rouches en veel onvrede bij KAA Gent.

KAA Gent liet de kans liggen om op 3 punten te komen van leider Club Brugge. Morgen spelen de Bruggelingen op het veld van Anderlecht en kunnen bij een overwinning terug uitlopen tot op 9 punten.