Luister Live

Gent: Uitbreiding van gele brooddoos

12 maart 2021 - 12:08

De stad Gent breidt het gebruik van de gele doos verder uit na het geslaagde proefproject in Gentbrugge. Voortaan kunnen ook de 65-plussers in Gentbrugge, Oud-Gentbrugge en Moscou-Vogelhoek een gratis gele doos ontvangen. De stad heeft er 4.000 besteld.

De gele brooddoos werd een jaar geleden gelanceerd in Ledeberg. In de doos kan men persoons-, contact- en medische gegevens stoppen en die in de koelkast achterlaten. Op die manier weten hulpverleners altijd waar ze eerst moeten kijken. In totaal werden kin Ledeberg 564 gele dozen verspreid. Omdat samenwonenden samen één doos kregen met 2 boekjes om hun gegevens te noteren, hebben in totaal 857 Ledebergenaars nu een gele doos in hun koelkast. Dat is 63% van de 65-plussers in Ledeberg. Wie nog geen gele doos heeft, kan die nog afhalen in Lokaal Dienstencentrum De Knoop of bij de lokale apotheker.

Door het succes in Ledeberg wordt het project nu uitgebreid. Mensen uit Gentbrugge en Moscou die speciale zorg nodig hebben, kunnen de gele doos afhalen bij hun apotheker, in Lokaal Dienstencentrum Speltincx of Lokaal Dienstencentrum De Knoop. Als zelf afhalen te moeilijk is, kunnen ze afspreken met hun lokaal dienstencentrum om de gele doos gratis thuis te laten leveren. Op 16 maart gebeurt dat alvast door enkele studenten van de Hogeschool Gent, daarna door vrijwilligers van het lokaal dienstencentrum.

De stad neemt zich voor om tegen 2024 de gele doos ook in alle andere Gentse wijken te introduceren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Fine Young Cannibals

She drives me crazy
17:38

Dina Ayada

We got all the time
17:34

Big Mountain

Baby I Love Your Way
17:28

Kreuners

Verliefd op Chris Lomme
17:24

Shanice

I Love Your Smile