Luister Live

Gent: Vrijdag eerste vaccinaties

18 februari 2021 - 13:45

In het Gentse vaccinatiecentrum in Flanders Expo krijgen op vrijdag 19 februari 300 zorgverleners een eerste vaccinatie tegen het coronavirus. Het zijn vaccins van AstraZeneca. Volgende week is het dan de beurt aan 500 andere zorgverleners, de week erna nog eens 1.000.

Een verdere planning is afhankelijk van de levering van de vaccins. Onder de zorgverleners die nu gevaccineerd worden, vallen bijvoorbeeld huisartsen, thuisverplegers en tandartsen, maar ook personeel van de vaccinatie- en testcentra.

De Stad Gent en Eerstelijnszone Gent organiseerden op woensdag 10 februari eenĀ oefening in het Gentse vaccinatiecentrum. Daaruit kwamen een aantal aanbevelingen. Zo zal het onthaal heringericht worden en zullen er ook extra medewerkers ingezet worden om de bezoekersstroom vlotter te doen lopen. Daarnaast komt er extra signalisatie binnen en buiten. Het traject van de tramhalte naar de ingang zal bijvoorbeeld nog beter aangeduid worden en aan de uitgang van het vaccinatiecentrum wordt de weg richting de parking beter gesignaleerd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Alphaville

Big in Japan
05:37

Gary Numan

Cars
05:35

Aya Nakamura

Jolie nana
05:30

Marvin Gaye

Let's get it on
05:26

Wee Papa Girl Rappers

Wee rule