Luister Live

Gentse Elisa Maenhout op billboard in New York City

9 maart 2021 - 15:04

Elisa Maenhout uit Gent is winnaar van de Global Billboard Project N.Y.C geworden. haar werk komt deze maand in het centrum van New York te hangen.

Elisa Maenhout studeerde onlangs af als masterstudente fotografie aan KASK School of Arts, Gent.  ‘A Depth Most Would Drown In’ is haar afstudeerproject waar ze gedurende twee jaar aan gewerkt heeft onder begeleiding van haar mentor Nick Hannes. 

Het fotografisch project gaat over mensen die zich identificeren als zeemeermin of -man. Hun fantasie en verlangen wordt werkelijkheid door zich te vereenzelvigen met het mythische wezen. “De mermaid-community is een recent en wereldwijd fenomeen,” legt Elisa uit. “In verschillende landen heb ik mensen ontmoet en gefotografeerd die zichzelf een zeemeermin of -man noemen. Ik nam interviews af en heb de opkomende community zowel boven als onderwater gefotografeerd (op zeemeer-evenementen, bij de mensen thuis of op hun favoriete plaatsen)”. 

Elisa begon met fotograferen in België, maar vond al snel haar weg naar Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. “Later ging ik naar andere delen van de wereld waar de gemeenschap bloeit, zoals Egypte en de Verenigde Staten”.

Nu kreeg Elisa te horen dat ze de winnaar is van de Global Billboard Project NYC. Een beeld van dit project zal getoond worden op een billboard in New York City, vlak bij Times Square. 

De toekomst is vrij onzeker, mede door de Corona crisis. “De jobs voor fotografen liggen niet voor het grijpen, zeker nu niet. Maar ik hoop nog veel projecten te kunnen maken en mijn foto’s met anderen te kunnen delen”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Crispie

Ladidada
10:24

Johnny Hates Jazz

Shattered Dreams
10:19

Enrique Iglesias

Me pase
10:15

Blof & Geike

Zoutelande
10:11

Culture Club

Church Of The Poison Mind