Luister Live

Grootschalige politieactie in Oost-Vlaanderen

29 maart 2021 - 13:10

Zaterdagavond hielden de federale en de lokale politiediensten een grootschalige controleactie in Oost-Vlaanderen.

De focus lag voornamelijk op druggerelateerde misdrijven, inbraken in panden en andere vermogensdelicten. Daarnaast was er ook extra aandacht voor verkeer. Tijdens deze actie, waaraan 20 politiezones deelnamen, samen met 10 federale eenheden, werden zo’n 1.300 voertuigen gecontroleerd. Er werden 69 processen verbaal opgesteld voor gerechtelijke inbreuken en 172 personen werden betrapt op een verkeersinbreuk.

Tijdens deze actie werden onder meer 5 personen gerechtelijk gearresteerd om verschillende redenen. Er werd ongeveer 300 gram drugs in beslag genomen, voornamelijk cannabis. Er werd 500 euro cash geld in beslag genomen, afkomstig van een drugverkoop. 4 voertuigen werden in beslag genomen, voornamelijk omdat ze niet verzekerd zijn. 38 personen moesten tijdelijk hun rijbewijs inleveren omdat ze onder invloed waren van drugs of alcohol achter het stuur.

In de politiezone regio Puyenbroeck werd een huiszoeking uitgevoerd in het kader van een drugsonderzoek. Er werd een som geld in beslag genomen. In Gent werd een persoon aangetroffen met een dealerhoeveelheid cannabis. Hij werd gearresteerd, een huiszoeking werd uitgevoerd in Evergem en dat onderzoek is lopende.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Kid Cudi - Day 'n' nite (old b club)
23:32

Barbara Pravi

Voila
23:28

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
23:25

Kid Creole & The Coconuts

The Lifeboat Party
23:21

Dire Straits

The Bug