Luister Live

Heiveld beste woonzorgcentrum

2 mei 2021 - 10:08

Het Heiveld in Sint-Amandsberg, een van de vijf woonzorgcentra van de Stad Gent, is door het vakblad Zorg Magazine uitgeroepen tot woonzorgcentrum van 2021. De award bekroont een wzc dat extra inspanningen leverde om de tevredenheid van zijn bewoners en personeel te verhogen.

Zorg Magazine, het vakblad voor leidinggevenden in de Belgische zorgsector, heeft op donderdagavond 29 april 2021 tijdens een livestream in de Minard Schouwburg zijn jaarlijkse awards uitgedeeld. In de categorie ‘woonzorgcentrum van het jaar’ kon volgens de vakjury Het Heiveld van de zes genomineerden de beste troeven voorleggen.

De jury noemt Het Heiveld een dorp met 180 inwoners waar iedereen thuiszorg op maat krijgt. Zorg, wonen en leven gaan er hand in hand. Daarnaast evolueert Het Heiveld mee met zijn bewoners. Er wordt bijvoorbeeld sterk ingezet op groene zorg, met een eigen boomgaard, een huisimker en tal van dieren. Het zorgvarkentje Gust heeft zelfs¬†een eigen Instagrampagina. De ontmoetingsruimte is ingericht als een bruin dorpscaf√© uit de jaren 50 met jukebox en een eigen huisbier, ’t Hospice.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Heart

These Dreams
12:50

Danzel

Pump it up
12:47

Dinky Toys

Declaracion de amor
12:41

Metejoor

Rendez-vous
12:38

Manau

La Tribu De Dana