Luister Live

Heraanleg N70 – R4 in Oostakker

- 1 november 2020 - 14:13

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil in 2021 starten met de heraanleg van de Antwerpsesteenweg in Oostakker ter hoogte van de op- en afritten met de R4.

Het nieuwe ontwerp voor de weg is nu klaar en ligt ter inzage in het kader van het openbaar onderzoek. De kruispunten op deze weg staan al lang bekend als zwarte punten. Het dodelijke ongeval met Nikita Everaert in 2018 bracht dit nog eens dramatisch onder de aandacht. De vernieuwde Antwerpsesteenweg moet dit in de toekomst onmogelijk maken. Het zal een veiligere weg worden voor alle weggebruikers en in het bijzonder voor fietsers en voetgangers. De werken voor de heraanleg zullen in totaal 2 jaar duren.

Tijdens de werken zal de witte fiets die herinnert aan Nikita weggenomen worden. Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters belooft echter dat na de werken de fiets zal teruggeplaatst worden als blijvende herinnering. De werken zouden in het komende voorjaar moeten starten. Doordat ook de volledige riolering vernieuwd wordt, zullen de werken ongeveer twee jaar duren. De werken worden in fases uitgevoerd. Zo zal het verkeer altijd in beide richtingen mogelijk blijven langsheen de werfzone. Zijstraten en de op- en afritten van de R4 zullen wel afgesloten worden op het moment dat de werfzone zich daar bevindt.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Ed Sheeran

Shivers
22:00

Bryan Adams

Do i have to say the words
21:58

Michael Buble

Feeling Good
21:54

St Germain

Sure thing
21:51

Bart Peeters

Dat komt door jou