Luister Live

Investeringen in scholen

2 februari 2021 - 20:40

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in de eerste maand van het nieuwe jaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 3.981.765 euro in 18 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen.

Twaalf Oost-Vlaamse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro.

Stedelijke Basisschool – Freinetschool ’t Groen Drieske in Gent ontvangt 750.000 euro, bovenop een eerder toegekende subsidie, in het kader van de renovatie en beperkte uitbreiding van het voormalige dienstencentrum (DC) van Gentbrugge. Het voormalige dienstencentrum van Gentbrugge wordt volledig gerenoveerd en beperkt uitgebreid ten behoeve van de Academie voor Muziek, Woord en Dans De Kunstbrug, de volledige lagere afdeling van Freinetschool ’t Groen Drieske, het politiecommissariaat Gentbrugge, de loketten van Dienst Burgerzaken, de wijkbibliotheek, buurtbewoners en lokale verenigingen.

In Sint-Niklaas realiseert Vrije Basisschool – Onze LieveVrouw Presentatie met 516.000 euro capaciteitsmiddelen een nieuwbouw. Het gaat hier om een verhoging van een eerder toegekende subsidie.

Stedelijke Basisschool – De Kleurdoos in Gent kan met 500.000 euro haar infrastructuur uitbreiden en optimaliseren. Ook hier betreft het een verhoging.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

De Mens

Ergens Onderweg
12:33

A-Ha

- I've Been Losing You
12:28

ABC

The Look Of Love
12:25

Pharrell Williams

Gust Of Wind (Radio Edit)
12:21

Chicago

If You Leave Me Now