Luister Live

Jongeren met een beperking veroveren het SMAK

23 juni 2021 - 17:06

In Het SMAK in gent loopt op 26, 27 en 29 juni eententoonstelling van Brake-Out. Brake-Out is een 3-jarig talentprogramma voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, ASS of NAH.

De afgelopen maand resideerden 12 Gentse cursisten in het kunstenmuseum SMAK. Nu leggen ze er de laatste hand aan een tentoonstelling rond talenten en een podcastwandeling over wereldburgerschap. SMAK-bezoekers met een ticket voor 26, 27 of 29 juni, krijgen ook toegang tot de Brake-Out-zaal.

De cursisten kregen van het SMAK een blanco tentoonstellingszaal ter beschikking. Die verdeelden ze in 1 groot en 13 kleine vakken. In elk klein vak stelt een Brake-Outer zijn of haar talent op zelf gekozen manier in de kijker, via een schilderij, een videomontage of houtbewerking. In het grote vak maken de jongeren en coaches samen een groot kunstwerk: een berg waar het proces van elke deelnemer voorgesteld wordt met foto’s en voorwerpen. Bezoekers zullen op interactieve manier dingen kunnen toevoegen aan dit kunstwerk.


 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Joshua Kadison

Jessie
19:12

mark ronson ft mystikal

feel right
19:08

Artful Dodger

Moving too fast
19:05

Bruno Mars

Skate
19:01

Soulsister

Simple Rule