Luister Live

Kapellewegel in Wetteren-Overschelde afgesloten

- 11 april 2020 - 14:34

Op vraag van de aangelanden sloot de politie de Kapellewegel af, dat is een trage weg die diagonaal achter een 15-tal huizen in de Baerdonckstraat op Wetteren-Overschelde loopt.

Deze wegel is amper een meter breed en loopt dwars door de tuinen van die 15 huizen. Volgens buurtebewoners kwamen er de laatste tijd heel wat wandelaars door de trage weg. Omdat elkaar kruisende fietsers en voetgangers de sociale afstandsregel niet kunnen aanhouden sloot de politie deze weg tijdelijk af.

Er gaan nu stemmen op om de trage weg definitief af te sluiten. Oppositiepartij Open VLD zal daar voorleggen aan de gemeenteraad. “De buurtbewoners vragen dat al jaren,” reageert gemeenteraadslid Paul Lauwers. “Er is geen enkele objectieve reden om de weg te behouden. De wegel heeft geen enkele historische waarde, geen belevingswaarde en geen landelijk gevoel. Er zijn alternatieve trage wegen in de buurt en deze weg zorgt al jaren voor vandalisme, inbraken, inbreuken op de privacy en onveiligheid voor kinderen in hun eigen tuin”.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bon Jovi

Always
23:48

Coldplay

Speed of sound
23:45

Kylie Minogue

A second to midnight (met Years & Years)
23:42

Billy Paul

Only the strong survive
23:38

Moloko

Sing it back