Radio Accent
Luister

Luister live

23 oktober 2017 - 12:47     

Katrien Claus: “Verenigingen op originele manier bedanken met ontbijt op dag van de jeugdbeweging”

Dag van de jeugdbeweging wordt al sinds 2001 georganiseerd. Ook de gemeente Wetteren laat die dag niet ongemerkt voorbijgaan. “Al een tiental jaar organiseert de gemeente een ontbijt voor de jeugdbewegingen,” aldus schepen van sport, jeugd en vaderlandslievende verenigingen, Katrien Claus (CD&V).  

Het regende pijpestelen maar om zeven uur klaarde de hemel op. Perfect op tijd voor alle jongeren die samen kwamen ontbijten in jeugdbewegingskledij op de Zeshoek. “We verwachten zo’n 300 jongeren vandaag,” legt  Anne van de jeugddienst Wetteren uit. “We hebben zeven jeugdverenigingen, twee jeugdorganisaties en ook een jeugdhuis. Er is Chiro Overschelde, Chiro Kwatrecht, Chiro Hermeline, KLJ, Scouts Massemen, Scouts Sint-Jan en Scouts Prins Boudewijn.” Daarnaast was ook de KSA van Laarne present.

Met het ontbijt wil de gemeente die jeugdbewegingen in de bloemetjes zetten. “In Wetteren zijn we al een tiental jaar bezig met het ontbijt. Op die manier willen we de verenigingen bedanken,” vertelt schepen Katrien Claus. “Het ontbijt bestaat uit koffiekoeken, fruit, spek met eieren, chocomelk en koffie. Om 8u20 is het ontbijt ten einde zodat de jongeren terug naar school kunnen,” aldus Anne van de jeugddienst.”

En vandaag wordt ook de strijdbijl tussen de jeugdbewegingen tijdelijk begraven. Joni van Chiro Overschelde en Jenne van de KSA in Laarne kwamen samen naar de studio. “Het samenzijn en plezier maken op zondagnamiddag is zo leuk,” vertelt Joni. “Ik was hier vandaag al aanwezig om half 6, dan was er nog niet zoveel volk.” Jenne zit al 12 jaar bij de KSA: “Ik ben daar leider en je krijgt veel terug van de kinderen, het is zo een wijze tijd bij de jeugdbeweging. Vandaag vieren we dat met ontbijten en pinten drinken.” En ’s avonds konden ze zich nog verder laten gaan op Nacht van de jeugdbeweging in de Sjatoo in Kalken.

Herbeluister het interview met Katrien Claus en de jeugddienst.

Herbeluister het interview met Joni en Jenne.

De aftermovie volgt nog 😉

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JtotheC

Git you sucka
22:01

Loïs Lane

It's The First Time
21:58

MC Fioti feat Future, J Balvin, Stefflon Don & Juan Magan

Bum Bum Tam Tam (Clean)
21:53

Annie Lennox

Why
21:51

KT Tunstall

Black horse & the cherry tree