Luister Live

Konijnen, keutels en kunst in Gent

29 februari 2020 - 12:33

Op woensdag 4 maart is het Dag van het Kunstonderwijs. Naar aanleiding van die dag organiseert het Secundair Kunstinstituut Gent (SKI) aan de Ottogracht 4 in Gent een speciale veiling, in het teken van konijnen, keutels en kunst voor en door de leerlingen van SKI.

Bedoeling is om het secundair kunstonderwijs op de kaart te zetten. Het SKI pakt die dag uit met een veiling met werken van de leerlingen. Het afgelopen schooljaar werkten alle kunstateliers van het SKI een project uit rond het thema ‘konijn’. De leerlingen lieten zich inspireren door ‘The Rabbit’ van Jeff Koons, het duurst verkochte kunstwerk ooit door een levend kunstenaar.

Het resultaat is een verrassende mix van konijnen, keutels en kunst. Al deze werken worden op de Dag van KSO van 16 tot 19 uur tentoongesteld en wie wil kan één van de kunstwerken ook kopen. De veiling start vanaf 19.30 uur.

De opbrengst gaat integraal naar het sociaal fonds van de school. Voor wie het financieel moeilijk heeft om deel te nemen aan schoolreizen en uitstappen geeft de school via het sociaal fonds een duwtje in de rug.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Suzanne Vega

Book Of Dreams
07:01

Bruno Mars

Skate
07:00

Simply Red

Something Got Me Started
06:57

Aya Nakamura

Jolie nana
06:53

Agnetha Faltskog

Wrap your arms around me