Luister Live

Laarne overweegt wissel van brandweerzone

1 januari 2022 - 18:06

In Laarne wordt luidop gedacht aan een wissel van brandweerzone. Burgemeester Andy De Cock (Open VLD) vindt de jaarlijkse dotatie aan de hoge kant.

Jaarlijks betalen de gemeenten een dotatie aan de brandweerzone waarbij ze aangesloten zijn. Voor Laarne is dat de brandweerzone Zuid-Oost met onder meer de steden Aalst en Geraardsbergen en Wetteren die van oudsher Laarne bedient. Wanneer er zich in Laarne of Kalken iets voordoet, komt meestal de brandweerpost Wetteren ter plaatse.

Laarne staat op de 11de plaats van de 60 Oost-Vlaamse gemeenten wat betreft de kostprijs per inwoner aan de brandweerzone. Laarne heeft geen kazerne en wordt volgens de burgemeester heel veel bediend door de brandweerpost Melle die tot de brandweerzone Centrum (Gent) behoort. De kazerne van Melle is heel goed gelegen om snel Laarne te bereiken. Op de meerjarenplanning zou Laarne in de zone van Gent 763.000 euro minder betalen dan voor de zone Zuid-Oost. Voor het jaar 2021 betaalde Laarne ongeveer 60 euro per inwoner. Voor 2022 komt het op 57 euro per inwoner.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Boz Scaggs

Lowdown
15:44

Stranglers

Always the sun
15:39

Babys

Everytime I Think of You
15:35

Bruno Mars

Leave the door open
15:31

Sheryl Crow

All I Wanna Do