Luister Live

Maximum 1.500 bezoekers op Nieuwdonk, als het open mag

- 11 augustus 2020 - 17:26

De Provincie Oost-Vlaanderen neemt enkele bijkomende maatregelen in provinciaal domein Nieuwdonk in Berlare. Als de gemeente Berlare toestemming geeft om provinciaal domein Nieuwdonk op vrijdag 14 augustus opnieuw te openen, zullen er maximum 1.500 mensen toegelaten worden in het domein.

Als de capaciteit van 1.500 bezoekers bereikt is, sluiten de hekken van het domein. Extra veiligheidsmensen zullen alles in goede banen leiden. Zij zullen strikt toezien op de naleving van de corona-richtlijnen. “De Provincie zal kordaat optreden bij onwillige bezoekers en de politie inschakelen om de betrokkenen van het terrein te verwijderen,” waarschuwt gedeputeerde Annemie Charlier. “We vragen ook duidelijkere instructies aan de burgemeester wat het dragen van mondmaskers door badgasten betreft.”

Vorige week zakten mensen massaal af naar Nieuwdonk om verkoeling te zoeken in het water. De Provincie stelde alles in het werk om het domein zo lang mogelijk open te houden. Toen Nieuwdonk snel de maximumcapaciteit bereikte, zorgde dit echter voor onveilige situaties buiten het domein. Het domein werd toen op bevel van de burgemeester van Berlare gesloten van zondag 9 tot en met donderdag 13 augustus.

Net zoals in provinciaal domein De Ster, waar geen noemenswaardige problemen zijn, kan de strandzone in Nieuwdonk niet apart afgesloten worden. Daarom werkt Nieuwdonk op dit moment niet met een registratiesysteem zoals dat van de provinciale domeinen De Gavers en Puyenbroeck. De Provincie bekijkt of en hoe in de toekomst met een registratiesysteem gewerkt kan worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Galantis

Heartbreak anthem
06:43

Funky Green Dogs

Fired Up
06:39

Pretenders

Back on the chain gang
06:36

Jamie Cullum

Everlasting love
06:33

Marshmello

Leave before you love me (met Jonas Brothers)