Luister Live

Meer Vlaams geld voor veilige schoolomgevingen

11 februari 2021 - 10:31

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft het initiatief genomen om de bestaande subsidieregeling voor de beveiliging van schoolomgevingen uit te breiden naar de beveiliging van de routes van en naar de scholen. Dat moet het veiliger maken voor kinderen in de omgeving van scholen.

Het subsidiesysteem moet lokale besturen ondersteunen om de gevaarlijke locaties op schoolroutes zoveel mogelijk weg te werken, gelijkaardig aan het subsidiesysteem voor veiligere schoolomgevingen. Volgens Vlaams parlementslid Stijn Bex blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van Vias dat het derde kwartaal van 2020 een bijzonder zware tol eiste voor fietsend Vlaanderen. Met zeventien dodelijke slachtoffers in juli, augustus en september was de zomer van 2020 de zwartste sinds 2014. Sinds het begin van het schooljaar melden de kranten bijna wekelijks een al dan niet dodelijke aanrijding van een fietser door een vrachtwagen.

In Vlaanderen hebben intussen 66 gemeenten een werfcharter opgemaakt. dat is een afspraak met bouwbedrijven dat hen verbiedt om tijdens de begin- en einduren van de school niet in de omgeving van een school te rijden. In Oost-Vlaanderen is dat in de gemeenten Aalst, Beveren-Waas, De Pinte, Gent, Geraardsbergen, Hamme, Kruibeke, Laarne, Lokeren, Maarkedal, Sint-Niklaas, Temse en Wetteren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Keane

This Is the Last Time
12:41

Lil Nas X

That's what i want
12:37

De Mens

Ergens Onderweg
12:33

A-Ha

- I've Been Losing You
12:28

ABC

The Look Of Love