Luister Live

Mondmaskerplicht voor kinderen op scholen in Destelbergen

31 januari 2021 - 14:55

Vanaf maandag 1 februari tot aan de krokusvakantie zijn mondmaskers verplicht voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar op alle scholen in Destelbergen en Heusden.

Leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar worden sterk aangeraden om voortaan een mondmasker te dragen op school. Deze beslissing werd bij burgemeestersbesluit genomen door de gemeentelijke veiligheidscel, na spoedoverleg met de scholen, de preventieadviseur en het CLB.

Alle scholen in de gemeente volgen de strenge coronamaatregelen erg strikt op. Ze zijn ook extra waakzaam voor nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus. Ondanks alle maatregelen waren er de laatste dagen meer besmettingen bij kinderen op meerdere basisscholen in onze gemeente. De scholen reageerden snel en adequaat. Verschillende leerlingen en leerkrachten werden getest. De betrokken klassen werden in quarantaine geplaatst.

De gemeente bezorgde alle scholen dit weekend een startpakket met voldoende chirurgische mondmaskers. Die kunnen vanaf maandag 1 februari worden uitgedeeld aan de leerlingen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Indeep

Last Night A DJ Saved My Life
20:04

Bruno Mars

Leave the door open
20:01

Counting Crows

Big yellow taxi (met Vanessa Carlton)
19:41

generation@radioaccent.be

GENERATION_2_4
19:23

generation@radioaccent.be

GENERATION_2_3