Luister Live

Nieuwe oversteekplaats op Antwerpsesteenweg

- 16 oktober 2020 - 11:14

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 oktober met de aanleg van een nieuwe oversteekplaats op de Antwerpsesteenweg (N70a) in Gent.
 
De werken vinden plaats op de steenweg ter hoogte van de August Van Geertstraat in de buurt van een schoolomgeving in Sint-Amandsberg. Om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te verbeteren legt de aannemer een nieuwe oversteekplaats aan, voorzien van verhoogde fietspaden en een middeneiland. Deze aanpassingswerken zullen duren tot eind 2020.
Vanaf Gent-Dampoort tot en met het kruispunt van de Grondwetlaan blijft tweerichtingsverkeer mogelijk. Vanaf daar kan enkel verkeer stadinwaarts richting Dampoort steeds blijven passeren. Het verkeer richting Lochristi volgt een omleiding via de Victor Braeckmanlaan (N70). Openbaar vervoer volgt ook een omleiding.
 
Fietsers kunnen altijd één richting langs de werfzone passeren, in de andere richting volgen ze een beperkte omleiding. Voetgangers kunnen langs de werfzone passeren langs de overkant van de straat. Voor de August Van Geertstraat en enkele omliggende straten geldt tijdelijk een aangepaste verkeerssituatie.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

David Bowie

Absolute Beginners
05:47

Tom Jones

It's not unusual
05:44

Kid Laroi

Without you
05:40

BIlly Joel

River of dreams
05:36

Wham!

I'm Your Man