Luister Live

Nieuwe wandelroutes in Vinderhoutse Bossen

16 april 2020 - 9:59

Er zijn in de Vinderhoutse Bossen 5 nieuwe bewegwijzerde wandelroutes opengesteld voor het publiek.

Rond Gent groeien vijf groenpolen. Dat worden grote recreatie- en natuurgebieden waar iedereen kan wandelen, fietsen, sporten of spelen in het groen. De groenpool Vinderhoutse bossen ligt het dichtst bij Gent. Voortaan kan men voor het eerst echt wandelen doorheen deze groene long.

Tijdens de coronacrisis ervaren de mensen het belang van kwalitatieve groengebieden in de buurt. Via het landinrichtingsproject Groenpool Vinderhoutse Bossen werken verschillende partners op Vlaams, provinciaal en lokaal niveau intensief samen aan de realisatie van deze groenpool. Het plan voorziet in ongeveer 200 ha nieuw bos en waardevolle natuurzones, speelbossen en fiets- en wandelpaden. Op die manier komt er een groot en gevarieerd bos waar iedereen van kan genieten.

Door honden aan de leiband te houden, op de paden te blijven, de natuur niet te beschadigen en geen afval achter te laten, kan iedereen mee zijn of haar steentje bijdragen aan het beschermen van deze waardevolle natuur.

Zolang de huidige maatregelen van kracht zijn, kunnen de paden enkel door buurtbewoners gebruikt worden. De routes blijven uiteraard beschikbaar om na de crisis ook door andere wandelaars verkend te worden.

Een link naar de routes en de laatste stand van zaken over de uitvoering van het project vind je op www.vlm.be/vinderhoutsebossen

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Axelle Red

Naive
18:14

Robert Palmer

Addicted To Love
18:08

Dua Lipa

Love again
18:03

Stevie Wonder

Do I Do
18:00

Contours

Do you love me