Luister Live

Onderhoudswerken op de N60

- 25 augustus 2020 - 12:21

Op maandag 31 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op de N60 tussen de Pinte en Nazareth.

De aannemer werkt tussen het kruispunt “De Klosse” in de Pinte tot aan de spoorwegbrug in Nazareth. Voor het comfort en de veiligheid komt er een nieuw wegdek in asfalt. Ook twee rotondes van de N60 worden volledig vernieuwd. Het verkeer rijdt over één rijstrook in de beide richtingen. Deze werken duren tot midden oktober. De planning kan nog wijzigen door de weersomstandigheden.

Voor de richting Oudenaarde loopt de werfzone vanaf het kruispunt Klosse tot aan net voor de spoorwegbrug in Nazareth. In de richting Gent wordt gewerkt tussen de spoorwegbrug tot aan het kruispunt met Den Beer. Ook de rotonde ‘Makro’ aan de Begionastraat en de rotonde ‘Bonaparte’ aan de Steenweg worden volledig vernieuwd. De werken zijn sterk weersgevoelig en duren, als alles loopt volgens plan, tot midden oktober.

Vanaf maandag 31 augustus rijdt het verkeer op de N60 langs de werfzone over één rijstrook in elke richting. Alle kruispunten blijven open. Op zondag 13 en zondag 20 september, wanneer de rotondes worden aangepakt, zal het verkeer een extra omleiding moeten volgen. Ook fietsers zullen afhankelijk van de werffase worden omgeleid.

AWV werkt in verschillende fases om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden en het verkeer maximaal door te laten op de N60 tijdens de werken. Er wordt ook bewust gewerkt op zondag en ’s nachts voor de vernieuwing van de beide rotondes.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paul Young

Come Back And Stay
02:53

REM

Losing my religion
02:50

Grace

Freedom
02:46

Fleetwood Mac

Gypsy
02:42

Opus

Live is life