Luister Live

Onderzoek mensenhandel en prostitutie

1 februari 2021 - 11:37

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar feiten van mensenhandel en prostitutie is een tiental huiszoekingen verricht in Gent, Sint-Niklaas en De Pinte.

Het onderzoek startte naar aanleiding van informatie over illegale prostitutie in een pand in Sint-Niklaas. Uit het onderzoek rezen ernstige aanwijzingen dat het ging om mensenhandel met oog op prostitutie, voornamelijk met Zuid-Amerikaanse vrouwen. 

Uit verder onderzoek bleek dat er een link was met een soortgelijk dossier in Gent. Het hoofd van de organisatie, een 70-jarige man uit Gent, huurde verschillende panden in Gent en Sint-Niklaas waar prostituees werden ondergebracht die een deel van hun inkomsten dienden af te geven.

Vorige week werd er simultaan tussengekomen in Gent en Sint-Niklaas. Naast de huiszoekingen in negen prostitutiepanden werd ook een huiszoeking uitgevoerd op het privéadres van de verdachte.

In de negen panden werden samen 25 personen aangetroffen die allen verhoord werden als potentiële slachtoffers van mensenhandel.

Na contactname met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) bleken 11 personen illegaal in het land te verblijven. Vijf onder hen werden opgesloten met oog op repatriëring.

Er werd nog een huiszoeking uitgevoerd in De Pinte bij de eigenaars van zeven van de negen panden. Zij werden ook als verdachten gehoord.

Het hoofd van de organisatie, de 70-jarige man uit Gent, voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. De raadkamer in Gent bevestigde vrijdag de aanhouding.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bruce Springsteen

Tougher than the rest
14:40

Gabriel Rios

Broad daylight
14:35

Luka

Not too late
14:31

Fiction Factory

Feels like heaven
14:26

Barry White

My first my last my everything