Luister Live

Ongelijkheid van loon bij maatschappelijker werkers

16 maart 2021 - 12:39

In Wetteren hebben maatschappelijk werkers dinsdag, tijdens de dag van het sociaal werk, een protestactie gehouden tegen de loonongelijkheid die ontstaan is tijdens de coronacrisis.

Toen de pandemie uitbrak, besloten de federale overheid en de Vlaamse regering om het zwaar belaste zorgpersoneel dat onder hun bevoegdheid viel, een financiële toeslag te geven. Dat ging om een eenmalige premie en om een loonsverhoging. Maar het personeel dat op de loonlijst van de gemeente staat, krijgt niets. Nochtans doet die hetzelfde werk. De actievoerders vroegen aan de gemeente om de loonongelijkheid weg te werken en zelf ook de premie en de loonsverhoging toe te staan.

De maatschappelijk werkers kwamen met een doodskist, in rouwstoet, van het sociaal huis naar het gemeentehuis. 40% van het personeel binnen het maatschappelijk werk van het OCMW Wetteren is benadeeld. De eenmalige premie bedraagt zowat 422 euro voor een voltijdse werknemer. Ongeveer 80 personeelsleden blijven zonder iets achter.  De maatschappelijk werkers spreken straffe taal. Ze doen geen extra inspanningen meer zonder gelijkheid van loon.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Grace

Freedom
02:46

Fleetwood Mac

Gypsy
02:42

Opus

Live is life
02:39

Tanita Tikaram

Good tradition
02:37

The Anxiety

Meet me at our spot