Luister Live

Oosterzele: Openbaar onderzoek dubbele N42

17 februari 2021 - 15:08

Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de verdubbeling van het N42 op het grondgebied van Oosterzele is goedgekeurd door de Vlaamse regering en verschijnt binnenkort in het staatsblad.


De gedupeerden die langs de N42 wonen, krijgen dan een beperkte tijd van 60 dagen om in beroep te gaan bij de Raad van State. Groen Oosterzele heeft nu de taak op zich genomen om de gedupeerden samen te brengen. Via een informatiebrief werden de mensen geïnformeerd, want daar is zeer duidelijk nood aan, meent Groen die het haar morele plicht vindt de huidige situatie duidelijk te communiceren met de betrokken inwoners van Oosterzele. Het gaat hier over ruim 1.500 gezinnen.


Groen streeft naar zo weinig mogelijk nieuwe wegcapaciteit. Mobiliteitsexperts wijzen er al vele jaren op dat het aanleggen van extra rijstroken de files op korte termijn oplost maar dat binnen de tien jaar de files terugkeren. Automobilisten voelen zich door de betere doorstroming aangemoedigd om die nieuwe weg te gebruiken wat zich vertaalt in een aanzuigeffect en uiteindelijk zorgt voor toenemend verkeer en dus congestie. De verdubbeling heeft trouwens geen enkele zin als de rotonde boven de E40 in Wetteren niet aangepakt wordt, besluit Groen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Ed Sheeran

Overpass Graffiti
04:13

Kid Creole & The Coconuts

Stool Pigeon
04:07

Wim De Craene

Tim
04:04

Antwerp House Squad

Love tonight
03:59

Bon Jovi

Always