Luister Live

Oosterzele: Start project nieuw administratief centrum

7 mei 2021 - 11:43

De gemeente Oosterzele sluit een samenwerkingsovereenkomst met Solva voor de realisatie van een administratief centrum. Open VLD Plus hekelt het gebrek aan informatie.

Op dit moment loopt het openbaar onderzoek voor de sloop van de Kring en het naastgelegen gebouw, palend aan het gemeentehuis van Oosterzele. Later komt daar een nieuwbouw met woongelegenheden en met ruimte voor een nieuw administratief centrum voor de gemeente. Solva zal dat project ontwikkelen en hiervoor wordt nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

In het nieuwe administratieve centrum worden niet alleen de gemeentediensten ondergebracht maar ook de politie en het OCMW. Oppositiepartij Open VLD Plus is tegen die overeenkomst. Die komt volgens de partij veel te vroeg want men weet nog niet wat de gemeente precies nodig heeft en wat dat gaat kosten. Ook oppositiepartij Groen beklaagt er zich over dat informatie zeer moeizaam doorstroomt.

Burgemeester Van Durme benadrukt dat het enkel om een samenwerkingsovereenkomst gaat. Solva zal in het traject voor de nodige participatie zorgen. Er komen ook woningen en winkels. De gemeente heeft maar een klein deel van het project nodig.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Procol Harum

A Whiter Shade Of Pale
14:51

Justin Wellington

Iko iko
14:48

Sting

Love Is The Seventh Wave
14:43

Bruce Springsteen

Tougher than the rest
14:40

Gabriel Rios

Broad daylight