Luister Live

Parkbos moet levendige groenpool worden

6 oktober 2020 - 16:40

Vlaams minister Zuhal Demir, gouverneur Carina Van Cauter, gedeputeerde Riet Gillis, en vertegenwoordigers van Toerisme Oost-Vlaanderen en de betrokken lokale besturen zich om het Parkbos de komende drie jaar samen verder uit te bouwen tot een levendige groenpool.

Ze ondertekenden In De Pinte hiertoe een samenwerkingsovereenkomst. Het ambitieuze projectpartnerschap stelt terreinrealisaties centraal, maar wil tegelijkertijd ook een toekomstvisie uittekenen voor het Parkbos en zijn ruime omgeving. Het Parkbos wordt uitgeboouwd met twee speelbossen in Gent en De Pinte, de inrichting van het deelgebied Scheldevelde en de Zeven Dreven in De Pinte, een onthaalzone aan de Moeistraat in Sint-Martens-Latem, het versterken van de drevenstructuren, het verder uitrollen van een recreatief netwerk voor wandelaars, fietsers en ruiters en de aanpak van mobiliteitsuitdagingen.

In de nabije toekomst zal het Parkbos dus nog meer te bieden hebben voor wandelaars, fietsers en ruiters. Het Parkbos wordt daarenboven verbonden met de Leievallei, de Scheldevallei, de Hospicebossen in Nazareth en het stadsbos Deinze. Daar liggen nog veel kansen en veel groeimogelijkheden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

JIN-4-SHORT
11:13

Tarkan

Simarik
11:09

Technotronic

Pump up the jam
11:04

Mama's Jasje

- Ik zit gevangen met jou
11:04

Counting Crows

Mr. Jones