Luister Live

Politie-inspecteur aangereden tijdens straatrace

30 januari 2021 - 12:05

Vrijdagavond omstreeks 22.30 uur kreeg kreeg de politie van de zone Assenede/Evergem een oproep dat 3 voertuigen aan het straatracen waren in Evergem.

In de Amerigo Vespuccilaan stelde de politie een bijeenkomst vast van een 10-tal sportieve voertuigen. De politie maakte zich kenbaar. Plotseling reden de bestuurders weg aan een hoge snelheid. Ze maken hierbij verschillende verkeersinbreuken.

Een tussenkomende politie-inspecteur deed teken om een voertuig aan te manen om te stoppen. Een bestuurder van een voertuig BMW wou hieraan geen gevolg geven en zette zijn vlucht verder. In zijn vlucht reed hij de inspecteur aan. De inspecteur kwam met zijn borstkast op het voertuig terecht.

Door de aanrijding heeft de inspecteur een arbeidsongeschiktheid opgelopen van 5 dagen.


De bestuurder van het voertuig kon uiteindelijk gearresteerd worden. Het gaat om een 23-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit woonachtig in Gent. Zijn voertuig werd tevens in beslag genomen.

De verdachte zal op vordering van het parket OVL voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Gent op verdenking van poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Clouseau

Dat ze de mooiste is
05:10

Mark & Beverly Knight

Everything's gonna be allright
05:06

Fiction Factory

Feels like heaven
05:04

Fats Domino

- There Goes My Heart Again
05:01

KT Tunstall

Black horse & the cherry tree