Luister Live

4 positieve coronatesten in Molenkouter Wichelen

16 maart 2020 - 14:16

In  woonzorghuis Molenkouter in Wichelen werden momenteel drie bewoners positief getest op het Coronavirus. Zij verblijven alle drie in het ziekenhuis, hun toestand is stabiel en ze worden van zeer nabij opgevolgd en gecontroleerd. Ook 1 personeelslid testte positief.

“Om de piek van besmettingen af te vlakken, richten we twee ruimtes in waar bewoners die terugkeren van het ziekenhuis of bewoners die symptomen vertonen tijdelijk worden opgevangen tot ze volledig genezen zijn,” legt burgemeester Kenneth Taylor uit. “Voor hen staat een aparte equipe van zorgverleners klaar”.

Bugrmeester taylor roept alle burgers op om respectvol te communiceren en geen onnodige paniek te veroorzaken. Het is ook belangrijk om enkel de officiële berichtgeving vanuit de gemeente of het woonzorghuis te delen via sociale media.

Ook de collega’s van de thuiszorgdienst werden ondertussen ingeschakeld in alternatieve dienstverlening zoals een belteam en ondersteuning in het woonzorghuis. Voor wie de bewoners en de collega’s een hart onder de riem wilt steken, zijn alle brieven, kaartjes en tekeningen warm welkom in de brievenbus aan de ingang van het woonzorghuis.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Bazart

Denk maar niet aan morgen
05:30

Kreuners

Zo jong
05:26

Nena & Kim Wilde

Anyplace anywhere anytime
05:23

Axelle Red

Naive
05:19

Sweet Coffee

Don't Need You