Luister Live

Preventieve petitie

18 juni 2021 - 16:57

Anne-Marie Neckebroeck uit de Laarnesteenweg in Weteren startte met een online petitie tegen de mogelijke bebouwing van twee braakliggende stukken grond tussen de Laarnesteenweg en de Parklaan.

De petitie is gericht aan de Vlaamse overheid. Aan het begin van de Laarnesteenweg is er een weide, aan de overkant naast de Vennestraat, is er eveneens een weide. De firma Matexi zou een deel van de weide aan de ene kant, die eigendom is van de Vlaamse Overheid, willen kopen om er huizen op te bouwen. Dat is het stuk dat net tegenover de ingang van de Eureka-school ligt. Ook op de weide aan de overkant wil men bouwen zeggen de buurtbewoners.

De buurtbewoners zouden er eigenlijk liever een speelterreintje zien en vragen de Vlaamse overheid om hun stuk grond in eigendom te houden en niet te verkavelen.

De petitie is eigenlijk preventief. Er is nog geen bouwaanvraag ingediend, wel is er een landmeter geweest die meldde dat Matexi het stuk weide van de Vlaamse overheid wil kopen om er huizen te bouwen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

UB 40

I Got You Babe (met Chrissie Hynde)
18:17

Tiesto

Don't be shy
18:13

Something Happens

Parachute
18:09

Gerry Rafferty

Baker Street
18:04

Maude

Walk of fame