Luister Live

Scheldekracht organiseert corona-ronde

28 maart 2020 - 16:24

De Kring Thuisverpleging Scheldekracht is in 8 gemeenten ten oosten van Gent gestart met een pool van thuisverplegers voor corona-patiënten. Het is een uniek samenwerkingsverband in Vlaanderen.

Momenteel worden de eerste corona-patiënten ontslagen uit de ziekenhuizen. Velen van hen moeten sowieso thuis verdere verzorging krijgen in afzondering vermits zij nog als ‘besmette’ patiënt dienen beschouwd te worden. Kring TVP Scheldekracht wil dan ook de krachten bundelen met alle geïnteresseerde thuisverpleegkundigen, zowel zelfstandigen als diensten en organisaties die actief zijn in regio ‘Eerstelijnszone Scheldekracht’. Dat zijn de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne, Merelbeke, Melle, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke.

Zij starten samen de zogenaamde Covid-19 patiëntenronde. De verpleegkundigen zullen alle ‘besmette’ corona-patiënten verzorgen vanuit 1 pool verpleegkundigen. Door de gezonde en besmette patiënten niet door elkaar te verzorgen, willen ze de kans op verdere besmetting bij de andere patiënten minimaliseren.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Kool & The Gang

Let's Go Dancing
08:41

Olivia

Can't break a broken heart
08:36

Rolling Stones

- Undercover of the night
08:31

Paul Carrack

Don't Shed A Tear
08:27

Level 42

Love games