Luister Live

Sint-Martens-Latem: De grootste bloemenweide van de Benelux

31 maart 2021 - 22:45

Woensdag sloegen ByeByeGrass en de gemeente Sint-Martens-Latem de handen in elkaar voor de derde editie van de ‘De grootste bloemenweide van de Benelux’.

Het doel is ooveel mogelijk gazon om te vormen tot bloemenweides, waarbij er met zoveel mogelijk mensen samen gezaaid wordt, ieder in zijn eigen tuin. Zo kan de grootste bloemenweide ooit gecreëerd worden. Dit is niet alleen goed voor de vlinders en de bijtjes, dit is ook dit een zege voor iedereen die eens een dagje in de tuin wil relaxen zonder maailawaai.

Het inzaai-moment vond plaats in de tuin van Museum Dhondt-Dhaenens. Dit museum wil de tuin verder ontwikkelen tot een gratis toegankelijk sculpturenpark en een ontmoetingsplek met aandacht voor ecologie en projecten voor een breed publiek.

Sint-Martens-Latem zet zich al enkele jaren in op het inzaaien van bloemenweides, ecologisch tuinieren en het deels laten verwilderen van tuinen. Een bloemenweide is immers een stuk kleurrijker dan gazon, interessanter voor insecten en bijen, én een stuk arbeidsextensiever.

Iedereen kan thuis coronaproof meedoen met ‘De Grootste Bloemenweide van de Benelux’ door het gras te laten groeien tot 1 mei en langer of een bloemenweide in te zaaien en dit te registreren op www.byebyegrass.eu.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Camila Cabello

Don't go yet
05:58

the fray

how to save a life
05:54

Jermaine Stewart

We don't have to take our clothes off
05:49

David Bowie

Absolute Beginners
05:47

Tom Jones

It's not unusual