Luister Live

SOS Gravensteen: Minister wil bemiddelen

9 februari 2021 - 17:47

Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele wil bemiddelen in de zaak rond de verbouwing van het Gravensteen in Gent.

SOS Gravensteen verzet zich fel tegen de geplande verbouwingswerken en verwijt het stadsbestuur dat op die manier het monument zijn historische waarde zal verliezen. Er is vooral protest tegen de liftkoker tegen de donjon, het volume dat gebouwd wordt in het parkje en de doorboring van de buitenmuur. De minister wil nu een constructief overleg opstarten om de verschillende belangen met elkaar te verzoenen.  In principe is de Vlaamse overheid in deze fase van het proces niet betrokken. Op het einde van de rit geeft de minister wel een advies over de plannen.

Minister Diependaele steunt het Gentse stadsbestuur in haar plannen om het monument te restaureren en toegankelijk te maken voor personen met een handicap. Er moet nu een evenwicht gevonden worden tussen de toegankelijkheid en het bewaren van de erfgoedwaarde. Het is in zo’n project wel belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheden van de lokale bevolking zegt Diependaele. Het doel van het overleg is om een patstelling te voorkomen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Nightcrawlers

Push the feeling on
11:46

Tears for fears

Everybody wants to rule the world
11:39

Neil Diamond

Hello again
11:36

Regi

Vergeet de tijd (met Camille)
11:33

DNA Feat. Suzanne Vega

Tom's Diner