Luister Live

Sportclubs lanceren open brief

9 mei 2021 - 10:52

De Vlaamse sportsector richt zich zondag in een open brief aan het Overlegcomité en de experten van de GEMS. Ze vragen op het overlegcomité van komende week eindelijk een belangrijke houvast voor de 20.000 sportclubs en 1,4 miljoen sportende Vlamingen. Hun boodschap: “Haal ons eindelijk van de reservebank waar we al maanden op zitten.”

In de brief staat: “De sportclubs en -federaties zitten op hun tandvlees. Leden haken af, eisen hun lidgeld terug of willen volgend seizoen geen lidgeld meer betalen. Een deel van de 300.000 vrijwilligers, de broodnodige helpende handen die onze clubs draaiende houden, zegt zijn of haar geliefde club vaarwel. Scheidsrechters en trainers stellen hun eigen jarenlange engagement in vraag. We vragen op het volgende Overlegcomité een belangrijke houvast voor de 20.000 Vlaamse sportclubs en 1,4 miljoen sportende Vlamingen. Haal ons eindelijk van de reservebank. Een exitplan voor corona is niet compleet zonder een prominente plaats voor sport”.

De oproep is duidelijk: via een opstart van alle outdoorsporten voor alle leeftijden, van alle competities buiten en een duidelijk perspectief voor de indoorsporten, willen de sportfederaties actief deelnemen aan de relance.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Opus

Live is life
02:39

Tanita Tikaram

Good tradition
02:37

The Anxiety

Meet me at our spot
02:33

Mark Ronson Feat. Amy Winehouse

Valerie
02:30

Trini Lopez

- America