Luister Live

Steunmaatregelen in Wetteren

- 29 april 2020 - 11:12

De gemeente Wetteren bereidt enkele steunmaatregelen voor naar aanleiding van de coronacrisis. Zij moeten wel nog op de gemeenteraad van mei goedgekeurd worden. Belastingen en retributies worden uitgesteld of geschrapt.

De drie oppositiepartijen Open VLD, N-VA en Vlaams Belang vragen wat de gemeente van plan is om de handelaars en de verenigingen die nadeel ondervonden van de coronacrisis te ondersteunen. Enkele maatregelen dienen op de volgende gemeenteraad goedgekeurd worden. Zo wil de gemeente alle belastingen op de terrassen voor het ganse jaar niet heffen. De marktrechten worden opgeschort vanaf het moment dat de markten afgeschaft werden tot september. De aanvullende gemeentelijke heffing moet voor 1 juli verstuurd worden. Dat zal ook gebeuren maar zal pas in de tweede jaarhelft betaald moeten worden.

De Topdagen als aanloop naar de solden is afgelast maar er wordt aan een alternatief gedacht. De middelen die hierdoor vrijkomen worden aangewend om andere acties te doen, verspreid in de tijd. Een eerste werktitel is ‘zomerse zaterdagen’. Onze dienst Toerisme en lokale economie is daar mee bezig in samenspraak met de handelaars.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Tiesto

Don't be shy
12:53

Elton John

I don't wanna go on with you
12:48

LMFAO Feat. Lauren Bennett & Goonrock

Party Rock Anthem
12:45

Keane

This Is the Last Time
12:41

Lil Nas X

That's what i want