Luister Live

Subsidies voor lokale economie voor Laarne, Herzele en Berlare

3 februari 2021 - 20:32

Het provinciebestuur heeft 123.211 euro subsidies toegekend aan gemeentebesturen en handelsverenigingen om de lokale handel te ondersteunen en aan te passen aan de veranderingen die corona aanbracht op het winkellandschap.

De coronacrisis heeft een grote invloed op het winkellandschap. Horeca-uitbaters, maar ook sommige lokale handelaars, zijn verplicht de deuren te sluiten of drastisch anders te werk te gaan. Daartegenover staat dat het online shoppen fors is toegenomen en dat boerenmarkten en buurtwinkel, vooral voor voeding, hun populariteit zagen stijgen.

De consument heeft zijn winkelgedrag snel aangepast. Dichtbij en online kopen zijn nu meer dan ooit ingeburgerd. Ondernemers en winkeliers kijken uit naar een volledige heropstart van de lokale economie, maar ondertussen zoeken ze alternatieve en creatieve manieren om hun klanten te bereiken. Ze schakelen over op online verkoop, bieden thuislevering aan en voorzien afhaalmomenten.

11 lokale besturen krijgen nu subsidies. In onze regio gaat het om het Berlaars Boodschappenplatform en de website voor lokale economie en de globale webshop van Herzele. Zij krijgen 10.000 euro. De gemeente Laarne krijgt 9.054 euro voor Made in Laarne.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Tom Grennan

Don't break the heart
22:13

Nick Kamen

Loving You Is Sweeter Than Ever
22:09

Robert Palmer

Johnny & Mary
22:06

Ed Sheeran

Shivers
22:00

Bryan Adams

Do i have to say the words